Zeewolde

Nieuwe verlichting centrum in gebruik genomen

Donderdagavond 20 december heeft de werkgroep Kleur en Licht officieel de nieuwe verlichting in het centrum van Zeewolde in gebruik genomen. Deze werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van centrumondernemers en gemeente, is verheugd dat de firma Powerlight de klus samen met de aannemers Van Gelder en BK Elektro in twee maanden heeft geklaard.

Nieuwe verlichting centrum Zeewolde

Onder veel bomen in het centrum zijn nu lampen geplaatst, waardoor de bomen worden aangelicht en er een mooi sfeerbeeld ontstaat in de winkelstraten. Naast de bomen zijn ook de trappen op het Horsterplein, de bushalte aan de Gelderseweg en de Belvedère in de Aanloophaven verlicht. De hanglampen zijn omgebouwd zodat deze met de nieuwe verlichting kunnen worden geschakeld. Bijkomstig voordeel hiervan is, dat door het gebruik van LED-verlichting, veel stroom wordt bespaard. De totale nieuwe verlichting verbruikt hierdoor niet meer energie dan voorheen.

Afhankelijk van bepaalde activiteiten of evenementen kan de kleur en intensiviteit worden aangepast. Het Kerstfestijn op 21 december is het eerste evenement van Winkelhaven Zeewolde waar de sfeerverlichting wordt ingezet. Daarna zorgt een aantal ondernemers in samenwerking met de gemeente wanneer bepaalde locaties worden verlicht in een speciale kleur.

De werkgroep Kleur en Licht is één van de groepen die in het leven is geroepen om de punten van de Centrum Actiewijzer uit te voeren. De Actiewijzer is het resultaat van een interactief proces waarbij ondernemers, inwoners en organisaties die actief zijn in het centrum waren betrokken.

*Foto's: Jos Oostendorp, meer foto's vindt u op onze Facebookpagina

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie