Loading...

Belevingsdag Tulpenveld Slingerpad
Belevingsdag tijdens Zuidlob's Tulpentrots Fietsroute een groot succes

Afgelopen woensdag 24 april hadden meerdere boerenbedrijven in de Zuidlob hun deuren opengesteld voor bezoekers. Bij een viertal bedrijven was men van harte welkom om kennis te maken met het reilen en zeilen op de boerderij.

Dit vormde een leuke afwisseling tijdens het fietsen van de tulpenroute langs de diverse kleurrijke velden in dit gebied.  “De eerste bezoekers waren er om 10.00 uur, we hadden natuurlijk uitstekend weer en het is leuk om kinderen, maar ook volwassenen, te zien genieten op zo’n dag”, vertelt Hildegonda Ytsma, een van organisatoren van deze route.

Familie Huisman aan de Winkelweg heette iedereen van harte welkom in de draaimelkstal (carrousel). Indrukwekkend om te zien hoe de koeien op deze draaiende schijf gemolken worden. Aan dezelfde weg werden dieren geknuffeld bij boerderij Wieringen van de familie Vijzelaar, maakten kinderen een ponyritje en werden er volop bloemen geplukt in de daarvoor ingeplante tulpenpluktuin. Aan het Erkemederpad was het goed toeven bij De Boeren Pitstop van familie Den Brok. Op een leuke en educatieve manier leren kinderen hoe koeien leven, wat zij eten en bijvoorbeeld hoeveel melk zij produceren. Bij Melkveebedrijf J.C.N. Dekker “Bij Boer Sjaak” van Sjaak Dekker en Hildegonda Ytsma waren lentekriebels gegarandeerd met name door het prachtige tulpenveld naast de boerderij en de aanwezige lammetjes van Schaapskudde Nijkerk. Bij de IVN kraam kon je meedoen aan het zaadjes-raadspel, voelen in de voelkist of een leuk plantje aanschaffen. Het Urban Sketching team (tekenen wat je op dat moment ziet) was ook aanwezig wat mooie schetsen opleverde van de omgeving. Naast de beleef- en ontdekkingstocht kon je ook de kalfjes, koeien, pony en tulpen een bezoekje brengen.

Bij alle bedrijven was het mogelijk om zuivel te proeven, dit varieerde van drinkyoghurt, tot melk en kaas. Leuk om te zien dat er zo veel zuivelproducten van “onze melk” gemaakt worden.

De organisatie van de Zuidlob Tulpentrots Fietsroute kijkt terug op een mooi en succesvol evenement en blikt al weer vooruit naar volgend jaar.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


*Foto's: Tulpenveld Slingerpad
                 Belevingsdag Boer Sjaak (Thea de Ruijter)