Zeewolde

Bespreking datacenter verschoven

Het beoogde datacenter zal in oktober en november niet voorliggen op de agenda van de gemeenteraadsvergadering. Dat maakt de gemeenteraad van Zeewolde bekend via Twitter.

“De planning voor bespreking van het bestemmingsplan voor het datacenter op het Trekkersveld is gewijzigd”, wordt op het wereldwijde web aangegeven. “De raad had hiervoor vergaderingen gepland op 13 oktober en 4 november. Dit schuift nu op naar eind van het jaar. Precieze data volgen later.”

Bespreking datacenter verschoven

Op 2 september organiseerde de Zeewoldense gemeenteraad een openbare informatieve raadsvergadering over datacentra in het algemeen. De ChristenUnie sprak zich daarin, mede op principiële gronden, uit tegen de omvang van zogenaamde hyperscale datacenters in Zeewolde.

De grote energiebehoefte en de grote landschappelijke invloed passen naar de mening van de CU niet bij de omvang en kernwaarden van het dorp. Zeewolde Liberaal betoogde dat eerder meer informatie wenselijk is voordat grote beslissingen definitief worden genomen.

De burgemeester vatte de raadsvergadering samen met de uitspraak dat deze aanknopingspunten heeft geboden voor het definitieve debat over Trekkersveld 4.

Wanneer dit definitieve debat nu plaatsvindt, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie