Zeewolde

Bestrijding Reuzenberenklauw in Zeewolde

In Zeewolde werken we ook dit jaar verder aan de bestrijding van de Reuzenberenklauw. Het doel is voorkomen dat deze ‘invasieve exoot’ vanuit de bossen ons dorp in trekt.
Een zone van 100 meter langs de Spiekweg wordt vrij gehouden van deze berenklauw. De zone vormt als het ware een buffer waardoor de zaden van de plant buiten het bereik van het dorp blijven. In de afgelopen jaren hebben vrijwilligers hieraan gewerkt, onder begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland. Ook dit jaar gaan we, ondanks de Coronamaatregelen, hiermee door, maar in aangepaste vorm en natuurlijk met inachtneming van de 1,5 m. afstand.

De aandacht richt zich vooral op het verwijderen van solitaire planten. Om te voorkomen dat deze planten uitgroeien tot een haard van Reuzenberenklauwen. Zo wordt langzaam maar zeker de hele bufferzone vrij gemaakt van deze plant.

Reuzenberenklauw

In de bossen is Staatsbosbeheer ook druk met het bestrijden van de berenklauw. Daarbij worden onder andere schapen ingezet.
Wilt u als vrijwilliger meewerken aan het bestrijden van de Reuzenberenklauw, meld u dan aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie