Zeewolde

Nestkastjes zijn bewoond

Dit voorjaar heeft de vogelwerkgroep van IVN Zeewolde langs de Dasselaarweg en langs de Eikenlaan in totaal 50 nestkastjes opgehangen.
De nestkastjes zijn vorige week door leden van de vogelwerkgroep gecontroleerd op bewoning. De uitslag was zeer positief! Er zijn al 40 nestkastjes in gebruik! Er zijn jongen aanwezig of er wordt gebouwd aan een nest. Een prachtig resultaat dus.

IVN Vogelhuisjes

De eiken zitten ondertussen vol in het blad. De eikenprocessierups zal, indien aanwezig, zich te goed doen aan het eikenblad. De gemeente hoopt dat de mezen de eikenprocessierupsen weten te vinden en hun hongerige jongen hiermee vetmesten.

Hang een nestkastje op in je eigen tuin

U kunt zelf ook meehelpen bij het bestrijden van de eikenprocessierups en het vergroten van de biodiversiteit, door in uw eigen tuin een nestkast op te hangen. Hoe u dat het beste kunt doen, leest u bijvoorbeeld op de site van de vogelbescherming https://www.vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin/nestkasten.

Zorgt u er dan ook voor dat uw tuin aantrekkelijk wordt voor vogels en insecten. Dit kan door het aanbrengen van variatie, weinig steen, een waterbakje in de tuin en houd de tuin liefst een beetje rommelig (laat bijvoorbeeld blad, uitgebloeide bloemen en takjes gewoon liggen en haal niet al het onkruid weg).

Advertentie