Loading...

Bijeenkomst Luchthaven Lelystad, feit en fabel
Bijeenkomst Luchthaven Lelystad, feit en fabel

Op maandag 24 september organiseert VVD Zeewolde een bijeenkomst over Luchthaven Lelystad. Oud Tweede Kamerlid en piloot Willem Keur houdt een lezing over de verkeersstromen in de lucht, vliegroutes en wat dat voor Zeewolde inhoudt. De ins en outs rondom luchthaven Lelystad komen dan naar voren.

De bijeenkomst vindt plaats op Golfclub Zeewolde, Golflaan 1 en start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Lelystad Airport verwacht open te gaan in 2020. Voor vakantievluchten kunnen reizigers dan terecht in de polder. Er is veel te doen (geweest) over vliegveld Lelystad. De (geactualiseerde) MER is naar de Tweede Kamer gestuurd. Na de zomer volgt het ontwerp wijzigingsbesluit voor het Luchthavenbesluit. Op de luchthaven zelf is er een open dag georganiseerd op de bouwplaats en er is een belevingsvlucht geweest. De verkeerstoren en de baanverlichting zijn inmiddels in gebruik genomen.

Willem Keur zet de verkeersstromen uiteen, legt uit wat er in de lucht gebeurt rondom de luchthaven,  verteld over de processen, ook van LVNL en de routes.

Het is een open bijeenkomst. Wel graag uw komst graag aanmelden op fDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.