Zeewolde

Zeewolde zoemt op 11 mei

Op zaterdag 11 mei organiseert de gemeente samen met FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde verschillende BIJvriendelijke activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis, worden gehouden in of bij de bibliotheek en zijn toegankelijk vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.

BIJvriendelijke activiteiten

Maak je eigen insectenhotel. Voor de bibliotheek is een ‘insectenhotel-werkplaats’ ingericht. Hier vul je een oud wijnkistje met insectvriendelijke materialen en versier je het met tekeningen, insectenstickers of met een BIJzonder leuk gedichtje. Zo maak je een mooi moederdagcadeau. Je kunt hier gratis aan meedoen, zolang er kistjes beschikbaar zijn (op=op).

Imker Robert Geleijnse is er ook!
Hij legt uit wat zijn werk inhoudt en je kunt de (verse) Zeewolder honing proeven.

Maak een mooie foto met Maya de Bij
Je kunt Maya de Bij tegenkomen op de groenmarkt. Maak een leuke, BIJzondere foto met Maya en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Je kunt met jouw foto een waardebon van € 25,-winnen!

Doe mee aan de quiz en kom van alles te weten over insecten!
Doe de quiz in de bibliotheek, leer alles over insecten en verdien een coole insectentattoo. Ook kun je een gratis ijsje halen na afloop!

Volwassenen kunnen in de bibliotheek gratis tuinadvies vragen aan Marcel Achterberg van Gildengroen.
Dus wil je je tuin groener maken en de bijen helpen? Kom dan tussen 10.00-16.00 uur naar de vergadertafel van FlevoMeer Bibliotheek op de 1e etage voor gratis advies.

Deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door FlevoMeer Bibliotheek, Bruna Zeewolde, Albert Heijn Zeewolde, Fruithal Smits, De Basisz, Tuincentrum de Oosteinde, GildenGroen, de Leeuw Snacks en gemeente Zeewolde.

Advertentie