Zeewolde

Biotoop viert 25 jarig jubileum

Onlangs werd het 25 jarig jubileum van de Biotoop - een van de eerste straten van het Horsterveld - gevierd.

In het najaar van 1994 trokken ruim 20 jonge stelletjes en gezinnen in hun nieuwe stulpjes aan de Biotoop. Vanaf de Spiekweg kon je de huizen met de rode puntdaken zien, grotendeels omringd door vlak polderlandschap.

25 jaar Biotoop (foto: archieffoto, 1994)

Samen in een nieuwe straat, dat schept een band! In de maanden en jaren die volgden werd er veel gezamenlijk gedaan: schuttingen bouwen, tuinen aanleggen, barbecues organiseren en oud & nieuw vieren. Veel feestjes en trouwerijen passeerden de revue, en de ooievaar kwam regelmatig langs.

De vrouwelijke bewoners van het eerste deel van de Biotoop richtten zelfs hun eigen cluppie op: De Biobabes! Een aantal van hen stak een paar weken geleden de koppen bij elkaar. Want 25 jaar Biotoop, dat moest gevierd worden! En wel op zaterdag 12 oktober. Een deel van de straat werd afgezet, er kwam een grote tent, een foodtruck en veel lekker - eigen gemaakt - eten.

Oude en de nieuwe generatie Biotoopers (van het eerste deel) kwamen bij elkaar, zongen uit volle borst hun straatlied, en vierden samen het jubileum. Al met al een buitengewoon geslaagd feest, met dank aan de goede organisatie en de vele straatbewoners die de handen uit de poldermouwen staken!

Advertentie