Zeewolde

Nachtelijke avonturentocht met IVN Zeewolde en StaatsBosBeheer

Op zaterdagavond 26 oktober a.s. organiseren IVN Zeewolde en Staatsbosbeheer een boswandeling in het kader van de Nacht van de Nacht. Je bent van harte welkom in de Roode-Schuur, Dasselaarweg 29. Vanaf 19.00 uur is er inloop met muziek en kampvuur. De wandeling start om 19.30 uur en het programma duurt circa twee uur. Deelname is gratis voor IVN leden en kinderen tot 12 jaar;  niet leden betalen € 5,00 per persoon (contant betalen svp). Let op: parkeer gelegenheid voor auto’s bij de begraafplaats van de Gemeente Zeewolde.

IVN wandeling, Nacht van de Nacht

De spannende en informatieve wandeling in het (pikke)donker wordt geleid door IVN gidsen. Tijdens de wandeling waarbij we zo geruisloos mogelijk lopen, hopen we nachtvogels en andere nacht- en schemerdierendieren te horen of te zien. We proberen o.a. vleermuizen te detecteren. We luisteren onderweg naar het spannende verhaal van de verhalenverteller in het duistere bos. En er is speciale aandacht voor onze smaak- en reukzintuigen, ook weer in het pikkedonker. Het wordt dus een avonturenwandeling in een zeer donker stuk van het Horsterwold met aandacht voor horen, zien, voelen, ruiken en proeven ….. laat je verrassen!

We lopen in het donker over smalle bospaadjes en daarom is het belangrijk dat je goed ter been bent, geschikt schoeisel en donkere kleding draagt. De avonturentocht is voor jong en oud; als minimum leeftijdsgrens hanteren we 8 jaar en de kinderen moeten twee uur kunnen lopen.

Wat is de Nacht van de Nacht?
Tijdens de Nacht van de Nacht worden op honderden plaatsen in Nederland (en wereldwijd!!!) activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. Het is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag in oktober en wordt georganiseerd door de Provinciale Milieufederaties in samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu.

De Nacht van de Nacht wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Nederland kent maar weinig echt donkere plekken. Sterker nog, Nederland behoort tot de landen met de meeste lichtvervuiling. Met de Nacht van de Nacht willen we genieten van de donkere nacht en we willen ervaren wat lichtvervuiling in Zeewolde is.

We verwelkomen u/je graag op zaterdagavond 26 oktober a.s. Bij storm en/of harde regen gaat het evenement niet door. Zie hiervoor de IVN Zeewolde website.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jeannette Rubbens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie