Zeewolde

Blue Line, de leukste boetiek van Nederland.

Rob Bleeker en Ilse de groot keken op vrijdagmiddag 18 september verrast op toen wethouder Wim van der Es, samen met bedrijfscontactfunctionaris Renate Slokker de winkel van Blue Line aan de Raadhuisstraat binnenstapten. Zij brachten de beide winkeliers namens ZeewoldeZakelijk een flinke feestelijke taart ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van hun kledingwinkel in Zeewolde. 

Rob was 26 jaar toen hij in 1995 begon aan zijn avontuur in Zeewolde. Eerst nog in het pand waar later Leo Brouwer zijn boekwinkel had. Drie jaar later alweer vertrok Blue Line naar de huidige locatie aan de Raadhuisstraat 11 en weer twee jaar later werd de winkelruimte van Het Staaltje toegevoegd. Het resultaat daarvan: 320 m2  aan trendy heren- en dameskleding, hippe jeansmerken met in het  midden van de winkel een karakteristieke bar met de beste Italiaanse koffie van het dorp! De goedlachse Rob schonk het gezelschap een smakelijk kopje koffie en herhaalde het nog maar eens: “We zijn gewoon de leukste boetiek van Nederland!”

Blue Line, de leukste boetiek van Nederland.

Eigenlijk was het jubileum eerder dit jaar, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Hoe zij door de coronacrisis zijn gekomen? Rob heeft niet veel bedenktijd nodig voor de beantwoording van de vraag van de wethouder: “We hebben best even knijp gezeten met een korte periode zonder één klant, maar inmiddels gaan de zaken weer goed”, zegt Rob. Ilse vult hem aan: “En dat komt door onze klanten die ons trouw zijn gebleven en ons via de sociale media wisten te vinden. En we hebben een goede vakantieperiode gehad met heel veel toeristen die anders naar het buitenland waren gegaan.” Het was een moeilijke periode en de toekomst blijft wegens de pandemie onzeker, maar Ilse is vastberaden: ‘schouders eronder en creatief blijven’, is haar devies.     

BlueLine behoort samen met Elle Damesmode deze periode tot winkeliers die de afgelopen 25 jaar kleur hebben gegeven aan het centrum, dat alweer ruim dertig jaar bestaat. Tot de pioniers die dertig jaar of langer in het centrum zijn gevestigd behoren fotozaak René Tuinte, Schoenmakerij van Dasselaar, sportwinkel Sportique, juwelier Hoekstra en dierenzaak Tropica. Allemaal bedrijven die, net als Blue Line en Elle Damesmode, nog steeds door de oorspronkelijke ondernemers worden gerund.

Foto: Vlnr Wethouder Wim van der Es; de beide jubilarissen en bedrijfscontactfunctionaris Renate Slokker.

Advertentie