Loading...

Koninklijke onderscheiding voor de heer Petersen
Koninklijke onderscheiding voor dhr Petersen

Op vrijdag 18 september 2020 reikt burgemeester Gerrit Jan Gorter een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer P. Petersen. Dit gebeurt tijdens een feestelijk moment bij de Maranatha kerk, die op dat moment precies 25 jaar bestaat als zelfstandige kerk in Zeewolde.

De heer Petersen (58 jaar) wordt dan benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor deze benoeming heeft Het Kapittel voor de Civiele Orden vooral onderstaande activiteiten in aanmerking genomen.

De heer P. Petersen is vanaf 1993 tot de dag van vandaag actief als de lid van de commissie van Beheer van de Christelijk Gereformeerde Kerk Maranatha in Zeewolde. Hij is begonnen als medepenningmeester en vanaf 1995 is hij eerste penningmeester. Ook verzorgt hij het financiële plaatje in het kerkblad ‘De Kerkbode”.

Daarnaast is de heer Petersen vanaf 2010-2018 actief geweest als lid van de Raad van Toezicht van de vereniging voor Gereformeerd Voortgezet onderwijs voor Midden-Nederland. In die 8 jaar was hij in die hoedanigheid ook voorzitter van de auditcommissie Ook is de heer Petersen vanaf 2015 actief geweest als penningmeester van het Platform Vluchtelingenhulp Zeewolde (PVZ). Dit gedurende de tijd dat het asielzoekerscentrum in Zeewolde was gevestigd (januari 2016-oktober 2018) en in de opbouw- en (huidige) sluitingsfase

De datum van uitreiking is vastgesteld op 18 september 2020, ter gelegenheid van het 25- jarig jubileum van decorandus als eerste penningmeester en lid van de Commissie van Beheer van de Christelijk Gereformeerde Kerk Maranatha te Zeewolde.

Foto: archief