Zeewolde

Boerenbedrijvigheid langs tulpenroute

Zaterdag 20 april kon een ieder weer genieten van de Tulpenroute Flevoland.
Langs de route openden diverse bedrijven deze dag hun deuren. Zo ook in Zeewolde.

Boerenbedrijvigheid langs tulpenroute

Een prachtige kans om op de fiets of per auto eens nader kennis te maken met het buitengebied.

Boerenmarkt

Akkerbouwbedrijf Struijk, aan de Reigerweg 6, organiseerde een boerenmarkt op hun eigen erf.  Een Meet & Greet om het buitengebied te ontdekken, proeven en beleven.
Tussen 10.00 en 16.00 uur kon je hier terecht voor heerlijke streekproducten, deelnemen aan een workshop tulpen schilderen of struinen langs de diverse kramen.
Ook de inwendige mens kwam niets te kort en waren er foodtrucks aanwezig.  Een lekker bakje koffie drinken bij ‘Bakkie doen’, of verse farmfrites eten met een burger van de Burger Boys.
Organisator Lizzy Struijk is erg enthousiast over de grote opkomst. Haar man Hans beregent de tulpen voor een Noord-Hollandse tulpenboer.

Urban Sketching

Van 11.00-14.00 uur konden bezoekers bij Fruithal Smits leren een mooie tulpenschets te maken doormiddel van ‘Urban Sketching’. Voor kinderen was er een springkussen en verse aardbeien of tulpen plukken. Tussen de appelbloesems genoot vriendinnengroep ‘de Amersfoortse keien’ van een heerlijke high-tea.

Bij de landwinkel van Fruitbedrijf Dekker vat Coby deze dag mooi samen: ‘’Met het mooie weer, alles in bloei en Pasen is het genieten geblazen’’.
Deelnemende bedrijven die ook hun deuren open hadden: Akkerbouwbedrijf Klink, Melkveebedrijf Verschure, Windpark Zeewolde, Pannenkoekenhuis Hans en Grietje, B&B de Sternhof, Kaasboerderij Benesse, Holland Jersey en Wijngoed Wilgenhorst.

Op onze Facebook pagina vindt u meer foto's van Hanneke Barendregt.

Advertentie