Zeewolde

Elkaar ontmoeten als wereldburger tijdens Werelddorpdag

17 april vond Werelddorpdag plaats. Een dag waarbij aandacht wordt gevraagd voor wereldburgers en wereldvrede.

Scholen besteden er aandacht aan. Daar gaan ze in gesprek met elkaar over de wereld en hijsen ze de Werelddorp vlag. Bij Stichting de Verbeelding is er door de Cultuurmakelaar Marina van Arendonk een mooi programma samengesteld.

In de ochtend waren er leerlingen van basisschool ’t Wold die samen met de deelnemers van Grenzeloos Ontmoeten genoten van een heerlijke high tea die verzorgd werd door de Sociale Coöperatie Palet Zeewolde. Palet Zeewolde bestaat uit jonge Syriërs die een cateringbedrijf proberen op te zetten. Zij presenteerden fantastische wereldhapjes, zoet en hartig konden worden geproefd om daarna nog een keer wat te halen. Tussendoor konden de jonge gasten, oudere gasten, gasten van hier en van daar met elkaar in gesprek tijdens prikkelende vragen zoals Wanneer ben je een Wereldburger. Het ochtend programma werd afgesloten met een interactief liedjesprogramma.

In de middag was de Verbeelding voor iedereen geopend waar dit programma nog een keer herhaald werd maar dan in omgekeerde volgorde. De bezoekers reageerde enthousiast, de organisatie in handen van Marina van Arendonk samen met Palet Zeewolde en ook sponsor van de high tea stichting QEM kijken terug op een mooie middag.

Volgend jaar worden er nog meer acties gedaan door de scholen. Deze grotere opzet vind een keer per vier jaar plaats.

Foto: Stichting de Verbeelding. (Op onze Facebookpagina vindt u nog meer foto's.)

Advertentie