Loading...

Boomfeestdag 2018, maak ’t buiten beter

In Zeewolde wordt de Boomfeestdag dit jaar gevierd op woensdag 11 april. Zeewolde is dit jaar accentgemeente en het thema is "Operatie Boomfeestdag: maak 't buiten beter"

In aanwezigheid van gedeputeerde Jaap Lodders, burgemeester Gerrit Jan Gorter en Wethouder Egge Jan de Jonge, planten ca 290 basisschoolkinderen van de groepen 6 een groot deel van in totaal 3200 jonge bomen. De overige bomen worden later door Staatsbosbeheer geplant. Er worden twee boomsoorten aangeplant, te weten Eiken en Zwarte Elzen.

De bomen worden geplant in het Horsterwold in de hoek tussen de Spiekweg en de Groenewoudseweg, op zo’n 600 meter afstand van de schuur van Staatsbosbeheer. De kinderen gaan op de fiets naar de locatie en worden op de heen- en terugweg begeleid bij de oversteek Golflaan/ Spiekweg.

”Shows voor kinderen” , uit Almere zorgt op de plantlocatie voor een feestelijke en ludieke start van de Boomfeestdag. Daarnaast heeft boswachter André Wels ook dit jaar weer een natuurquiz gemaakt met denk- en doe vragen. De groep die de natuurquiz het beste heeft gemaakt én de bomen het netst heeft geplant wordt “De groenschool van het jaar 2018”en wint de Groenprijs 2018. Deze prijs bestaat uit een excursie met de boswachter.

Tijdens de boomfeestdag ondertekenen burgemeester Gerrit Jan Gorter en wethouder Egge Jan de Jonge een intentieverklaring waarmee de gemeente zich verbindt aan “Ieder kind een boom”, het bomenverdrag van de Boomfeestdag 2018.