Zeewolde

Boter, Kaas en Eieren via het raam

Hoe een klein gebaar al een groot plezier kan zijn! Dat bleek bij de familie van Gelder uit Dronten. Met de oproep om een simpel boter-kaas-en-eieren spel te doen, toverden zij al menig glimlach op gezichten. Niet alleen bij mensen waar ze langs zijn geweest maar ook in Zeewolde als inspiratie.

In deze tijden zitten er te veel mensen verplicht binnen die weinig contact hebben met anderen. Toch zijn er mogelijkheden om even iets anders leuks te doen met elkaar en helemaal coronaproof! Dit boter-kaas-en-eieren spel is daar een schitterend voorbeeld van. Met een krijtstift of een whiteboard marker en een doek kan dit al op het raam gespeeld worden door onder andere kinderen: de “buitenspelers”. Zij kunnen de wijk door gaan om dit bij anderen te gaan spelen: de “binnenspelers”.

Boter, Kaas en Eieren via het raam

Paul Middendorp kwam meteen in actie toen hij was getipt over dit spel. De beheerder van de Facebookgroep “Je bent Zeewoldenaar als…..” en de “Zeewolde op de kaart” pagina zet dit verder op de kaart, letterlijk en figuurlijk. “Door je simpelweg op te geven als deelnemer die binnen zit van boter-kaas-en-eieren, kom je op de virtuele kaart te staan. Kinderen of andere boter-kaas-en-eieren spelers die buiten lopen kunnen dan naar je toe komen. Zij zullen gewapend met stift en doek een speelveld tekenen waarop gespeeld kan worden. Degene die binnen zit kan dan aanwijzen waar het kruisje moet komen. Buiten spelen ze met het rondje (of andersom).

De kaart waar alle “binnenspelers” zitten kun je vinden op de Facebookpagina Zeewolde op de kaart en op www.zeewoldeopekaart.nl/kaart en op de site van LOZ. Aanmelden is natuurlijk ook mogelijk op www.zeewoldeopdekaart.nl/aanmelden. Wil je aangeven op welke tijden mensen welkom zijn om bij het raam een spelletje te spelen dan kun je voorkeurstijden opgeven. Uiteraard geeft dit geen speelgaranties maar er kan rekening mee worden gehouden.

Ook staat er bij die aanmelding een kleine poster die geprint kan worden om voor het raam te hangen als je boter-kaas-en-eieren wilt spelen. Kun je niet printen dan zijn deze posters vanaf dinsdag af te halen bij Bakkerij de Toren, Bakker Bart en De Leeuw Snacks

“Op deze manier hopen wij toch een stukje eenzaamheid te kunnen wegnemen bij mensen die in een isolement zitten en tegelijkertijd is het voor kinderen een mooie aanleiding om in hun wijk even buiten te zijn en een leuk spelletje te spelen”.

Eindredactie: Marianne Guldemond

Advertentie