Zeewolde

Brandweer 1 winnaar Fluitketelschuiven 2019

Op 4 januari vond na 2 dagen voorrondes op de ijsbaan van Zeewolde Winterworld de finale-avond plaats van het fluitketelschuiven.

Brandweer 1 winnaar Fluitketelschuiven 2019

In totaal deden er 16 teams mee welke verdeeld over 2 en 3 januari eerst de voorrondes hebben gespeeld. Via een schema konden zij op de finale avond nog een paar wedstrijden schuiven om zo punten te verdienen. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen de Voetbal Coaches en Brandweer 1. Onder luidde aanmoediging van enthousiaste spelers en publiek won brandweer 1 de eerste prijs. Deze werd overhandigd door hoofdscheidsrechter Burgemeester Gorter.

Fluitketelschuiven

Met Fluitketelschuiven strijden 2 teams tegen elkaar op de schaats om een steelpan of strijkijzer zo dicht mogelijk tegen de fluitketel aan te schuiven. De fluitketel staat vast op het ijs. En vanaf een paar meter moet je de pan of strijkijzer daar naar toe schuiven. De schuiver mag dit zittend of staand doen, echter mag je niet over de rode lijn heen. En wanneer dit zittend gebeurt slechts met 1 knie op het ijs. Ook mag er vanzelfsprekend niet gegooid worden met het voorwerp. 

Elk jaar melden zich weer nieuwe teams aan, maar zijn er ook teams die al jarenlang mee doen zoals Lionsclub Zeewolde, Ons Stekkie, AMVZ en de Atletiekvereniging.

Op onze Facebookpagina vindt u een uitgebreide fotoreportage.

Advertentie