Zeewolde

Zeewolde K Wis't 73 teams op de been door Zeewolde

Op vrijdag 4 januari om 19.30 vond de uitslag plaats van Zeewolde ‘K Wis ‘t. Voor de derde keer konden teams tussen kerst en oud & nieuw 75 vragen beantwoorden. Met een record aantal van 73 teams deden er meer dan 400 mensen mee aan dit spel. 

Zeewolde K Wis't 73 teams op de been door Zeewolde

Antwoorden werden uitgeruild, oplossingen verstopt en broedde iedereen over antwoorden op vragen wat een voorwerp zou kunnen zijn of wanneer de Zeewolde Actueel de laatste versie had uitgegeven zonder nietjes. Zo krijg je ook heel veel details over Zeewolde te weten, bijvoorbeeld de RAL kleur van de Fle-Gel. Of dat het hout uit de bossen van Zeewolde voor Hurlingsticks worden gemaakt. 

Luisteren naar LOZ

Straten moesten worden gemeten en dat gebeurte zelfs met een gedetailleerd meetwiel, maar ook bruggen moesten worden vergeleken en werd er door het centrum gelopen om een Re-bus op te lossen. En ook moest er op twee momenten naar LOZ geluisterd worden om antwoorden te krijgen.

In totaal konden er 183 punten verdeeld worden. Echter was de hoogste score 159 punten.  De gemiddelde score lag op 117 punten.

Uiteindelijk heeft team Roverscouts  de kwis het beste beantwoord met 159 Punten. Team Explorers was een sterke tweede met 157 punten. Deze winnaars namen cheques van  € 444,44 en respectievelijk € 222,22 in ontvangst.

Evalueren 

Na de prijsuitreiking en het terugkrijgen van de ingevulde boekjes namen vele teams nog uitgebreid de tijd om de antwoorden de evalureren. Ook spraken ze de organisatie nog aan om te kijken of er hier en daar toch nog wat punten extra te halen viel door antwoorden ter discussie te stellen. Echter viel over de uitslag niet twisten.

Op de vraag als voorloper op K Wist over welke school als volgende kwam in het genoemde lijstje, waren 25 correcte inzendingen, Jan Compagner werd uit deze inzendingen geloot en won hiermee een Zeewolder Platbodem (taart).
Het antwoord zat niet in het type onderwijs of de locatie van de school maar in het aantal letters van de naam van de school. In de Lichtkring was daarmee het juiste antwoord.

Taarten

Daarnaast werden er ook wat extra taarten uitgedeeld. De familie Brouwer en Koekoek kregen er een vanwege de 50 jarige huwelijken. Burgemeester Gorter vanwege zijn derde termijn burgemeesterschap.

De organisatie, bestaande uit Yvonne Duivestijn, Agnes van Keeken, Mannes Schoppink, Erik Wallenburg en Hendrik de Vries, kijkt wederom terug op een succesvolle editie en de spelers kijken alweer rijkhalzend uit naar een nieuwe edtitie.

Op onze Facebookpagina vindt u een uitgebreide fotoreportage.

Advertentie