Zeewolde

Breinpunt Zeewolde start telefonisch spreekuur

Nu FlevoMeer Bibliotheek voorlopig gesloten is tijdens de reguliere openingstijden heeft Breinpunt Zeewolde de dienstverlening uitgebreid met een telefoondienst. Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunnen mensen telefonisch contact opnemen met vragen over breinaandoeningen. Het telefoonnummer is 06-57213520.

Openingstijden Breinpunt Zeewolde:
Normaal gesproken is het Breinpunt geopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek en is er elke week van 14.00 tot 15.00 uur een inloopspreekuur waar mensen met hun vragen terecht kunnen. Iedere eerste donderdag van de maand wordt het Breinpunt bemand door een zorgprofessional en de andere drie donderdagen door een vrijwilliger. Door Corona komen de fysieke inloopspreekuren voorlopig te vervallen. Hiervoor in de plaats komt dus het telefonisch spreekuur.

Logo Breinpunt

Stel vragen over dementie, depressie of beroerte:
Breinpunt Zeewolde is dè plek waar je alle informatie kunt vinden over allerlei verschillende soorten aandoeningen van het brein. Denk bijvoorbeeld aan dementie, depressie, afasie, niet-aangeboren hersenletsel of een beroerte.

Het doel van het Breinpunt is om de sociale omgeving en cliënten te voorzien van goede informatie over het ziektebeeld van hersenaandoeningen en de mogelijkheden het samen zo lang mogelijk veilig vol te houden. Ook het preventief informatie verstrekken is belangrijk.

Het Breinpunt richt zich op vier doelgroepen: mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers, inwoners van Zeewolde (jong en oud) en zorgprofessionals. Informatie wordt gegeven door middel van persoonlijk advies, het uitlenen van boeken, films, geluidsdragers en hulpmiddelen ter ondersteuning beschikbaar stellen om uit te proberen.

Het Breinpunt is een initiatief van de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties, Allerzorg, Alzheimer Café, Coloriet, Icare, Odensehuis en Welzijn Zeewolde i.s.m. FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Meer weten? Kijk op www.flevomeerbibliotheek.nl

Advertentie