Zeewolde

Broers Jacco en Thomas Petersen doen mee aan Muskathlon in Ghana

De Zeewolder broers Jacco en Thomas Petersen gaan in het najaar een fraaie uitdaging aan; in het Afrikaanse land Ghana nemen zij deel aan de Muskathlon. “We gaan in ieder geval voor de halve marathon, maar eventueel, afhankelijk van hoe de trainingen lopen, zouden we nog kunnen switchen naar de hele marathon”, vertelt Jacco in WWW@Zondagmorgen.

In de kerk hoorden de broers over de Muskathlon (dit jaar van 13 tot en met 21 oktober in Ghana) en ze werden direct gegrepen door de verhalen. Jacco: “We hebben gehoord dat dit een optie is om mensen in extreme armoede te helpen en dit is iets waar we ons graag hard voor willen maken. Een stukje onrecht in de wereld wat wij willen bestrijden.”

Broers Jacco en Thomas Petersen doen mee aan Muskathlon in Ghana

Het parcours in Ghana telt rondes van dertien en acht kilometer, geeft Jacco aan. “We gaan acht dagen en op de zevende dag gaan we lopen.” Tenzij……. “Er gaat ook een arts mee, die bepaalt of we kunnen mogen lopen.” Het is immers flink warm in het west-Afrikaanse land. “Er wordt in Ghana in de avonduren gelopen, omdat daar dan de gunstigste temperaturen zijn om te lopen.” “We zijn inmiddels begonnen met lichte voorbereidingen”, zegt Thomas.

Samen met 78 anderen uit Nederland reizen Jacco en Thomas in oktober af naar Ghana. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer voor die tijd € 10.000,- per persoon ophaalt. Mensen kunnen de broers steunen via deze link.

Advertentie