Zeewolde

Bso van Prokino Kinderopvang in Zeewolde sluit per direct wegens personeelstekort

De buitenschoolse opvang (bso) van Prokino Kinderopvang in Zeewolde zal per direct de deuren sluiten als gevolg van een gebrek aan vast personeel.

Bovendien staat het kinderdagverblijf gepland om halverwege oktober te sluiten. Volgens een woordvoerder van Prokino is het niet langer mogelijk om de kwaliteit van de opvang te garanderen.

De beslissing om de Zeewolde-locatie te sluiten is genomen in samenwerking met de gemeente, de GGD en de school die zich in hetzelfde gebouw bevindt. Prokino geeft aan dat ondanks intensieve inspanningen het niet gelukt is om nieuw, vast personeel aan te trekken. De organisatie voorziet dat dit in de toekomst ook moeilijk zal blijven vanwege de krappe arbeidsmarkt.

Eerder werd de bso van Prokino eind augustus tijdelijk gesloten op last van de GGD vanwege het ontbreken van voldoende vast personeel. Hierdoor kon geen verantwoorde kinderopvang worden geboden. Prokino had toen beloofd actiever op zoek te gaan naar vast personeel, maar de sluiting is nu met twee weken verlengd.

Ouders zijn inmiddels geïnformeerd over deze ontwikkelingen, en Prokino werkt samen met de gemeente om alternatieve opvangmogelijkheden in de buurt te vinden.

Advertentie