Zeewolde

Processenverbaal door grote en kleine fouten in het verkeer

Poltiechef Miklos Comou meldde tijdens het politiepersuur op 28 september het resultaat van een grote verkeerscontrole die op  vrijdag 22 september tussen vier uur en acht uur ’s avonds bij het Bolwerk was gehouden.

De verkeershandhavingsdienst, politiestudenten en motorrijders namen aan deze controle deel. In totaal zijn zo’n 200 verkeersdeelnemers gecontroleerd.

Dit leverde een 40-tal processen-verbaal op voor uiteenlopende redenen: te snel rijden, gladde banden, defecte verlichting, het niet dragen van de gordel en dat soort zaken. Een drietal verkeersdeelnemers liep tegen de lamp  doordat werd geconstateerd dat zij verdovende middelen hadden gebruikt. Zij werden dan ook aan een bloedtest onderworpen. Er werden echter geen verbalen opgemaakt wegens een te veel naar alcohol riekende adem.

Anders was dat op bij een chauffeur op dinsdag 26 september om zeven uur ’s avonds. De politie werd door een oplettende medeweggebruiker gewaarschuwd dat een automobilist moeite had de op de weg gebruikelijke koers aan te houden. Op de Zeewolderdijk werd de 39-jarige inwoner van Zeewolde door de politie aan de kant gezet en aan een blaastest onderworpen. Uiteindelijk blies hij 1315 UGL en dat is 6 keer meer dan de maximum toegestane 220 UGL. Een plaatselijk maar tegelijkertijd intriest record. Uiteraard leverde dit een rijverbod, invordering van het rijbewijs en een pracht proces-verbaal op.

Een andere automobilist, een 23-jarige Harderwijker kon het op maandag 25 september niet laten om op de Gooiseweg andere automobilisten tot een wedstrijdje uit te dagen. Op de Ganzeweg werd hij door een onopvallende politieauto geklokt met een snelheid van 169 km/u waar ter plaatse slechts 80 is toegestaan. Resultaat: proces-verbaal en invordering rijbewijs.

Advertentie