Zeewolde

Buiten zwemmen in de winter, een trend?

Zwemmen, midden in de winter, wanneer het buiten sneeuwt of vriest. Dat roept verbazing, bewondering, maar ook vragen op. Op zondag 7 februari had Stan Stokvis tijdens het radioprogramma www@zondagmorgen een vraaggesprek met Simone Koster. Simone is met collega’s in het Wolderwijd gaan zwemmen toen door de Covid-19 beperkingen de nieuwjaarsduik niet doorging.  Die gebeurtenis beviel goed. Zo goed dat ze er mee doorgaan. Eens per week gaan ze “dippen”.  Meestal op woensdagmiddag na het werk gaan ze naar het Wolderwijd, lopen het water in en gaan even zitten. Dan is het een kwestie van goed op de ademhaling letten. De eerste keer dat zij dit deden was best even afzien, maar nu zijn ze er echt tegen bestand. Het is altijd best wel even van ‘brrr’, maar na afloop voelen ze zich als herboren. Ze kunnen nu niet anders zeggen dan dat het niet alleen gezond is, maar ook verslavend. Als Fika weer open mag is het feest helemaal compleet. Dan komt er ook gelegenheid om onder het genot van een drankje wat na te praten.

Buiten zwemmen in de winter, een trend?

Meedoen

Het Wolderwijd is groot genoeg. De 1,5 meter-regel hoeft dus geen probleem te zijn voor anderen om mee te doen met deze bikkels. De deelnemers vormen ook geen club of organisatie. Wel proberen zij anderen enthousiast te krijgen. Echt reclame hebben ze er niet voor gemaakt, maar dat hoeft u er dus niet van te weerhouden mee dippen.

Meer inlichtingen hierover kunt u krijgen bij Simone Koster en houd ook de berichten van de Facebookgroep  "Je bent Zeewoldenaar als..." in de gaten.

Stan Stokvis heeft al aangegeven dat hij in ieder geval een keer komt kijken en wij zijn nieuwsgierig of deze bikkels zo ver gaan dat ze in de komende vorstperiode een bijt in het ijs hakken om te kunnen dippen.

We weten dat er nog meer personen zijn die zich al dan niet in groepsverband het genot van een bad in ons buitenwater niet laten ontzeggen. Zo zijn er berichten te lezen van iemand die bij de Coop 'dipt' en ook in de Aanloophaven wordt er gedipt. Ook wordt er druk getraind met zwemmen in het water. Dit dan wel in wetsuits.

Oproepen doen of aansluiten bij groepen gaat ook het makkelijkste via de berichten die op Je bent Zeewoldenaar als... gepost worden.

Eindredactie: Marianne Guldemond

.

Advertentie