Zeewolde

Burgemeester sluit panden op basis van opiumwet

De burgemeester van Zeewolde heeft besloten om twee panden in de gemeente Zeewolde tijdelijk te sluiten op basis van de Opiumwet. De beslissing is genomen om de openbare orde en veiligheid te waarborgen en de illegale drugshandel in de gemeente aan te pakken.

Het eerste pand dat gesloten zal worden, is gelegen aan de Wulpweg 22 in Zeewolde. Dit pand zal voor een periode van zes maanden gesloten blijven op grond van de Opiumwet. De beslissing om tot spoedsluiting over te gaan, is genomen vanwege ernstige overtredingen van de Opiumwet die in dit pand hebben plaatsgevonden.

Het tweede pand dat gesloten zal worden, is gevestigd aan de Grootzeil 15 in Zeewolde. Op maandagochtend 24 juli brak er brand uit waarbij een aanzienlijke hennepkwekerij met zo'n 300 hennepplanten werd aangetroffen. Dit pand zal voor een periode van drie maanden gesloten blijven op basis van de Opiumwet. 

politie auto bij het pand wat gesloten is door de burgemeester van Zeewolde

De burgemeester van Zeewolde, Gerrit Jan Gorter, benadrukt het belang van deze maatregelen om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen en de illegale drugshandel te bestrijden. 

Tijdens de sluitingsperiode zullen de panden verzegeld blijven, en het is verboden ze te betreden. De gemeente Zeewolde zal blijven samenwerken met de politie en andere relevante instanties om de situatie in de gaten te houden en verdere stappen te ondernemen indien nodig.

Deze acties maken deel uit van de bredere inspanningen van de gemeente Zeewolde om de strijd tegen illegale drugshandel en gerelateerde activiteiten aan te gaan. De gemeente roept haar inwoners op om verdachte activiteiten te melden bij de politie om zo bij te dragen aan een veiligere en gezondere gemeenschap.

Advertentie