Zeewolde

Jolanda Eenkhoorn haalde met het 24 uur wasmachine zitten €1422,80 op voor de MS-vereniging

In een poging om bewustzijn te creëren en geld in te zamelen voor de MS-vereniging, heeft Jolanda de fysieke en mentale uitdaging van 24 uur lang zitten op een wasmachine getrotseerd. Met de steun van vrienden, familie en het publiek slaagde ze erin om de gehele 24 uur vol te houden.

De keuze van Jolanda om deze inspanning te leveren is persoonlijk. Na bijna tien jaar leven met MS benadrukt ze het belang van het ondersteunen van organisaties die zich inzetten voor mensen met deze zenuwziekte.

Jolanda tijdens het wasmachine zitten, een komkommer etend maar breed glimlachend


Multiple Sclerose is een complexe zenuwziekte waarbij het immuunsysteem de zenuwen in de hersenen en het ruggenmerg aanvalt. De symptomen kunnen sterk variëren, wat diagnose en behandeling uitdagend maakt. Jolanda deelde haar eigen ervaring met tijdelijk 80% zichtverlies, onderstrepend hoe onvoorspelbaar de ziekte kan zijn.

Belangrijke steun

Als belangrijkste steun voor velen met MS in Nederland biedt de MS-vereniging hulp, ondersteuning en een gemeenschap.

“De MS Vereniging is een steun voor Jolanda en andere MS Patiënten”

Van evenementen tot een speciale MS-telefoonlijn, de vereniging zet zich in om diegenen met de ziekte en hun families te ondersteunen.

Opvolging voor de editie van 2024

In navolging van Jolanda's succes heeft haar vriend aangekondigd volgend jaar ook een inzamelingsactie te ondernemen. Als de Lionsclub het wasmachine zitten weer organiseert, gaat hij 24 uur te zitten, maar dan verkleed als rockicoon Gene Simmons, beter bekend als de bassist en co-lead zanger van de rockband KISS. "De weddenschap was om in “vol ornaat, inclusief schmink” acte de présence te geven; dat zal ik doen en wederom voor het goede doel: de MS-vereniging."

Advertentie