Loading...

Carillon concert vanaf toren Open Haven
Carillon concert vanaf toren Open Haven

Woensdagavond 5 augustus laten vader en dochter Boudewijn en Lydia Zwart van zich horen vanuit het torentje in kerkcentrum Open Haven. Boudewijn Zwart bespeelt als beiaardier van Zeewolde wekelijks de klokken op vrijdagmiddag. Op 5 augustus zal hij echter plaats nemen achter digitaal versterkte piano, terwijl zijn dochter gelijktijdig het carillon bespeelt. Dit zomeravondconcert is deel van een reeks concerten dat de inwoners van Zeewolde wordt aangeboden door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde, ter vervanging voor het Havenconcert dat dit jaar i.v.m. de corona-maatregelen niet kon plaatsvinden.

Lydia Zwart zet zich als secretaris al meer dan 10 jaar in voor de Zeewolder carillonvereniging en is daarnaast door heel het land werkzaam als poppenspeelster, buikspreekster en ‘kamerbeiaardier’. Met haar verrijdbare kamerbeiaard trekt ze rond om jong en oud van dichtbij in aanraking te laten komen met dit Nederlands cultureel erfgoed. Speciaal voor schoolklassen ontwikkelde ze educatieve programma’s als ‘beiaard(ier) in de klas’ en ‘Bellen en het Beest’. Samen met haar vader vormt ze beiaardduo ‘Black & Beauty’ dat als missie heeft carillonmuziek op een verfrissende manier aan te bieden.

Het piano-carillonconcert op woensdag 5 augustus bestaat dan ook uit een afwisselend repertoire en is het best te beluisteren vanaf het plein voor Open Haven. Vanaf daar zijn de muzikanten ook te zien via het raam van de beiaardcabine. Het concert begint om 19.30 uur. Iedereen die komt luisteren wordt gevraagd zelf de nodige afstandsmaatregelen in acht te nemen.