Zeewolde

Cheques voor Kindersleutels AED en nog een aantal goede doelen

Traditioneel organiseerde de Lionsclub Zeewolde wederom een haringparty, die werd geopend door wethouder Egge Jan de Jonge. Ook dit jaar was Zeewolde Zakelijk weer de hoofdsponsor. Na een aantal jaren op het strand te hebben gestaan, keerden zij weer terug naar het Raadhuisplein. Al vroeg in de avond keerden zij een onverwachte cheque uit.

Cheques voor Kindersleutels AED, Voedselbank en Verbeelding & Co

Kindersleutels voor Buurt AED 

Stichting Buurt AED mocht een cheque in ontvangst nemen van € 2370,00. Dit is precies het bedrag wat nog nodig is om de kindersleutels voor AED’s aan te schaffen. Dus nu komt er bij elke buurt-AED die in Zeewolde hangt een kindersleutel bij. Kindersleutels zorgen ervoor dat de kracht van de schok van de AED minder is. Op deze manier zijn andere elektroden ook niet meer nodig.

Ook NSGK en de Cliniclowns mochten ieder een cheque van € 2500 in ontvangst nemen. De cheque werd door de Cliniclowns in stijl aangenomen, dus met rode neus.

Veiling voor Voedselbank en Verbeelding&Co

Uiteraard werd ook weer het eerste vaatje haring geveild. Deze kwam rond 19.30 aan met de boot en werd aangeboden door de lokale visboer Chris Koelewijn. Naast het vaatje haring werden er nog zo’n 25 kavels met leuke aanbiedingen van ondernemers uit Zeewolde waar op geboden konden worden.

De opbrengst van deze veiling ging dit jaar naar De Voedselbank en stichting Verbeelding&Co. Beide mochten zij een cheque ontvangen van € 6000,00.

De gasten werden tijdens de avond goed verzorgd door diverse foodtrucks uit Zeewolde. Sten Kluts verzorgde de muziek tussen de veilingen en uitreikingen door.

Een fotoreportage van Jos Oostendorp vindt u op onze Facebookpagina.

Advertentie