Loading...

Collecteweek ZOA: vrijwilligers in actie voor vluchtelingen wereldwijd
Collecteweek ZOA: vrijwilligers in actie voor vluchtelingen wereldwijd

In de week van 24 tot en met 30 maart collecteren vrijwilligers in Zeewolde voor stichting ZOA. De hulporganisatie vraagt aandacht voor de ruim 68,5 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om deze mensen te ondersteunen met noodhulp en hen te helpen een nieuwe start te maken.

Hulp ter plekke

Verschillende contactpersonen organiseren de collecteweek in Zeewolde. Bert Koster (coördinator ZOA: ‘Je moet er niet aan denken dat je door een oorlog of een natuurramp alles kwijtraakt! Toch overkomt dit ieder jaar tienduizenden mensen. De medewerkers van ZOA vangen hen ter plekke of in een buurland op en helpen daar de mensen met de meest noodzakelijke goederen. Zo werkt ZOA bijvoorbeeld met kinderen die lijden onder de burgeroorlog in Jemen, jongeren die gevlucht zijn uit Eritrea en Rohinya-gezinnen in Myanmar. ZOA helpt hen met voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. Ook na een ramp blijft ZOA om te helpen totdat de mensen weer op eigen kracht verder kunnen.’

Collectanten gezocht

De hulporganisatie zoekt ook nog collectanten voor deze week. 1 uurtje inzet zou al bijdragen.
Aanmelden hiervoor kan via www.zoa.nl/ikdoemee

Donatie per SMS. Met de opbrengst van de collecte kan ZOA mannen, vrouwen en kinderen in oorlogsgebieden ondersteunen. De collectanten hopen dan ook u aan de deur te ontmoeten. Heeft u geen geld in huis, of loopt u de collectant mis? Dan kunt u ook doneren door ‘ZOA’ te sms’en naar 4333 (eenmalig €1,50).

Meer info: https://www.zoa.nl/kom-in-actie/en-jij/ of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.