Zeewolde

College Zeewolde akkoord met plannen datacentrum

Het college van Burgemeester en Wethouders van Zeewolde heeft donderdag de ontwerpplannen goedgekeurd van het geplande datacentrum op Trekkersveld 4. Op 16 december moet de gemeenteraad een besluit nemen.

Met de goedkeuring van het college is de komst van het grootste datacentrum van Nederland weer een stap dichterbij gekomen. De vijf enorme datahallen staan gepland voor Trekkersveld 4, een gebied van ter grootte van 232 voetbalvelden. In totaal mag 60% daarvan gebruikt worden voor bebouwing. De rest wordt onder andere gebruikt voor het plaatsen van bomen en struiken.

Het is nog steeds onduidelijk welke partij de gemeente Zeewolde in het najaar van 2019 benaderde om de mogelijkheid van een datacentrum te bespreken. De gemeente Zeewolde heeft aangegeven de naam van het bedrijf bekend te maken wanneer de plannen definitief zijn goedgekeurd.

Opmerkingen
Begin maart maakte de gemeente de plannen voor het eerst openbaar en konden burgers zienswijzen indienen met vragen of opmerkingen. In totaal hebben 166 mensen een zienswijze ingediend. Op de website van de gemeente Zeewolde zijn de zienswijzen en de reacties van de gemeente in te zien.

Advertentie