Politiek

Beslissing nadert voor datacentrum in Trekkersveld 4

Al tijden wordt er in Zeewolde gesproken over de mogelijke komst van een datacenter in Trekkersveld 4 en de verwachting is dat het finaleoordeel volgende maand gegeven zal worden door de gemeenteraad van Zeewolde. Dat verklaart raadsgriffier Liesbeth van Heezik in het programma Zeewolde Kiest.

Zij vertelde hoe de procedure voor de vaststelling van het bestemmingsplan Trekkersveld 4 zal verlopen en ging ook in op de vraag waarom er niet gestemd hoeft te worden over de mogelijke komst van een datacenter in dit plangebied. “De raad gaat wel stemmen, maar dan in de vorm van het planologisch mogelijk maken voor dat gebied”, legt zij ambtelijk uit.

Beslissing nadert voor datacentrum in Trekkersveld 4

Op woensdag 1 december zal de commissie Bestuur, Ruimte en Samenleving zich eerst buigen over het bestemmingsplan. “De commissieleden kijken of de informatie die op tafel ligt voldoende is om er een beslissing over te kunnen nemen.” Omdat de verwachting is dat er (al dan niet dankzij insprekers) lang bij dit onderwerp stil wordt gestaan, begint de commissievergadering een half uur vroeger dan gebruikelijk: om 19.30 uur.

Wanneer in deze commissievergadering overeenstemming bereikt wordt, keert het onderwerp op donderdag 16 december terug op de agenda van de raadsvergadering. In deze vergadering gaat niet expliciet gestemd worden over de mogelijke komst van een datacenter, maar “bij vaststelling van dit plan wordt het wel mogelijk dat dat datacenter er komt”. In dezelfde uitzending van Zeewolde Kiest spreekt Ernst Bron, fractievoorzitter van de ChristenUnie, van “een gemiste kans”.

Zowel de commissievergadering van woensdag 1 december als de raadsvergadering van donderdag 16 december wordt rechtstreeks in beeld gebracht door de Lokale Omroep Zeewolde.

Audio fragment(en)

Raadsgriffier Liesbeth van Heezik

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie