Zeewolde

College Zeewolde zet in op grote verbouwing gemeentehuis

Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde wil de oude brandweerkazerne verbinden met het gemeentehuis en onder andere als raadzaal gebruiken. Ook wil het college de gehele benedenverdieping van het gemeentehuis verbouwen en de ingang verplaatsen. 

De plek waar volgens de plannen een doorgang wordt gebouwd tussen beide gebouwen

De huidige raadzaal is te klein en het publiekscentrum op de benedenverdieping van het gemeentehuis is aan vervanging toe. De afgelopen maanden is er onderzoek gedaan naar drie scenario’s om te verbouwen. Het college kiest er nu voor om het meest vergaande scenario verder uit te werken.

In dat scenario verplaatst de ingang naar de centrumkant en komt er een gang tussen het gemeentehuis en de oude brandweerkazerne. Het voormalige brandweerstation wordt op dit moment gebruikt door de buitendienst van de gemeente en als opslag. De buitendienst blijft in het pand, maar het gebouw zal daarnaast ook gebruikt worden als raadszaal en vergaderruimte. Zoals op onderstaande kaart te zien is verschuift het publiekscentrum (met de kleur geel aangeduid) ook meer naar het midden van het gemeentehuis. Het bovenste gedeelte op de kaart is het huidige gemeentehuis, gezien vanaf de haven.

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Naast de mogelijkheid om kantoorruimte te creëren op de plaats van het huidige publiekscentrum is er ook de mogelijkheid dat de ruimte verhuurd wordt, aan bijvoorbeeld een bibliotheek of horeca. Dit zou een deel van de verbouwing kunnen bekostigen Het is op dit moment onduidelijk hoeveel geld de gemeente kwijt gaat zijn aan de verbouwing. Het komende halfjaar worden de nu nog ruwe bouwplannen uitgewerkt. Daarna is het aan de gemeenteraad om in te stemmen met de plannen.

Advertentie