Zeewolde

Coloriet fietst voor aandacht voor dementie

Dementie heeft enorme impact op het leven. Bij de mensen met dementie zelf, bij hun mantelzorgers en familie. Om op een andere manier te vragen voor dementie komen medewerkers van zorgorganisatie Coloriet samen in actie tijdens de 24uurs fietsestafette 2bike4alzheimer van Alzheimer Nederland. Ruim 270.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie en als er nu niets gebeurt, stijgt dit aantal in 2040 naar een half miljoen.
Daarom organiseert Alzheimer Nederland zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 de unieke fietstocht 2Bike4Alzheimer in Huizen. Deelnemende teams van maximaal 10 fietsers leggen met elkaar binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer af, totaal 400 kilometer. Dit gebeurt in duo’s, omdat iemand met zwaardere dementie ook niet meer alleen fietst.

Marielle Steeneveld is aanjager van het team: “Ons team van Coloriet stopt niet bij de finish in Huizen, maar wij fietsen daarna in groepjes door naar de woonzorglocaties van Coloriet in Zeewolde, Lelystad en Dronten waar mensen met dementie wonen.” In de drie gemeenten willen zij met andere collega’s en belangstellenden een fietstocht maken, om zo meer aandacht voor dementie te vragen en bekend maken hoeveel geld zij hebben opgehaald.  In Zeewolde is dat Coloriet de Sfinx. De gasten en vrijwilligers van Coloriet Dagcentrum De Oase hebben een spandoek gemaakt  voor een feestelijk ontvangst bij Coloriet de Sfinx. Ook de duofiets wordt ingezet.

Doe mee op zondag 23 september!

Coloriet wil laten zien wie zich allemaal inzetten voor mensen met dementie. Vanuit wijkzorg, dagbesteding, behandeling en bij Coloriet de Sfinx. Of wellicht u ook in uw omgeving. Als hart onder de riem voor iedereen die hiermee te maken heeft.

Meer informatie staat op www.coloriet.nl/2bike4alzheimer. Tijdens het evenement wordt hier een liveblog bijgehouden, zodat iedereen de estafette kan volgen.

Coloriet fietst voor aandacht voor dementie
Advertentie