Loading...

Coloriet gaat gemeenschappelijke ruimte De Sfinx exploiteren
Beheer gemeenschappelijke ruimte De Sfinx naar Coloriet

De gemeenschappelijke ruimte in De Sfinx is vrijgekomen. Coloriet heeft na gesprekken met woningcorporatie Woonpalet en de gemeente afgesproken het beheer over te nemen. De zorgorganisatie wil de ruimte een open buurtfunctie geven, voor alle inwoners van Zeewolde.

“Wij willen met de functie van de nieuwe ruimte aansluiten bij de wensen van de Zeewoldenaren. Te beginnen met de wensen van alle bewoners van appartementencomplex De Sfinx, en ook van Cheops en Gizeh en hun bezoekers en voor buurtgenoten. We willen het gebruik ook uitbreiden naar cliënten in de wijkzorg en andere inwoners van Zeewolde, jong en oud”, aldus Deborah van Heijningen, hoofd zorg & welzijn Coloriet Wijkzorg.

Denk mee

De komende tijd organiseert Coloriet onder meer klankbordbijeenkomsten om te onderzoeken wat de wensen in Zeewolde zijn op het gebied van ontmoeting en activiteiten.

Zij gaat hiervoor niet alleen bewoners van de appartementen uitnodigen, maar ook bijvoorbeeld de ANBO-SOZ/PCOB en ondernemers van de bedrijfskring. “Iedereen die hierin mee wil denken, is welkom zich aan te melden.” Dit kan tot en met 21 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verbouwing

Voordat de gemeenschappelijke ruimte weer open kan, vindt er eerst een verbouwing plaats. “Wij willen dat de zalen onafhankelijk van elkaar te betreden en te gebruiken zijn. Bovendien is het nodig om de keuken toekomstbestendig te maken nu wij die overnemen.” In de maand juni, voor de bouwvak, wordt de keuken leeggehaald. Vanaf september start de verbouwing. “Het streven is om de vernieuwde buurtlocatie in december te openen. Wij hopen dat De Sfinx dan weer de plek is waar iedereen kan samenkomen voor ontmoeting, activiteiten en meer.”

Foto’s: Huub Visser, Studio Typo Dynamo