Zeewolde

Coloriet opent 3e appartementencomplex

Na De Sfinx en Cheops is in het centrum van Zeewolde nu het derde appartementencomplex opgeleverd waarbij Coloriet de Sfinx en Woonpalet samenwerken. Vanaf maandag 31 augustus gaan de nieuwe bewoners intrekken in Gizeh. Op de begane grond zijn twee nieuwe woongroepen met 16 zorgappartementen voor mensen met dementie. Op de etages zijn reguliere huurappartementen.

De eerste bewoners die verhuizen komen van de woongroep Scarabee in De Sfinx. Dit geeft Coloriet de Sfinx en Woonpalet de gelegenheid om de twintig jaar oude zorgappartementen en de gezamenlijke huiskamer aan te passen. Ruth ter Wee, hoofd Zorg & Welzijn: 'We maken die appartementen geschikt voor een nieuwe doelgroep: mensen met somatische aandoeningen.' Dit is nieuw voor Zeewolde.

Coloriet opent 3e appartementencomplex

Nieuw voor Zeewolde

Scarabee is een logische keuze voor somatiek, omdat daar ook al de kamers voor het eerstelijnsverblijf (ELV) zijn. Qua zorgvragen past dat bij elkaar. Inwoners die door zwaardere en complexe zorgvraag bij lichamelijke beperkingen of ziektebeelden niet langer thuis kunnen wonen, kunnen zo toch in eigen dorp blijven. Tot nu toe heeft Coloriet de Sfinx hiervoor alleen tijdelijke ELV kamers.

Ook tijdelijke verhuizing dagcentrum en ELV

Vanwege de bouwwerkzaamheden aan Scarabee is er ook een tijdelijke verplaatsing van het naastgelegen dagcentrum en ELV. In Gizeh worden een aantal zorgappartementen vrij gehouden voor mensen die gebruik maken van ELV. De deelnemers van de dagbesteding van Coloriet Dagcentrum De Oase worden tot 1 december gastvrij ontvangen in Wijngoed Wilgenhorst. De coaches welzijn zijn blij dat zij hierdoor mensen met dementie dagbesteding kunnen blijven bieden. Zodra de verbouwing is afgerond kan men weer gebruik maken van ELV en dagbesteding op de vertrouwde locatie aan de Flevoweg. 

Ruth ter Wee: 'Zo blijven we samen met Woonpalet samen bouwen aan Zeewolde. We zoeken nog mensen die vrijwilliger willen worden. En vanaf 1 december 2020 hebben we nieuwe medewerkers nodig voor de nieuwe woongroep. Eerder beginnen kan ook in overleg.' Kijk hier voor meer informatie.

Advertentie