Loading...

Trappetje Waterlinie
Compliment voor de gemeente

Een bewoner (naam bij red. bekend) van gebouw 'Parkstaete' aan Rechteren in de Polderwijk maakte ons attent op een mooie actie van de gemeente Zeewolde.

Wie vanaf Rechteren langs de Waterlinie richting de Molenwijk wilde wandelen, moest aan het eind van het wandelpad door wat grasland en een glibberig stukje grond het dijkje zien te beklimmen. Al enkele keren hebben mensen daarbij (vrij ernstige) blessures opgelopen, waaronder de dochter van de inzender.

Na een mailbericht hierover aan de gemeente, reageerde de afdeling Civiel snel en ondernam ook direct actie. Het bestaande wandelpad is inmiddels verlengd en bij het dijkje is een stevige betonnen trap met leuning gekomen, zodat het voor iedereen makkelijker en veiliger is geworden om het dijkje op en af te gaan. Wandelaars hoeven nu ook niet meer om te lopen via de parkeerplaats bij appartementengebouw 'Oudaen', wat eerst het geval was.

Een mooi stukje werk van de gemeente en in het bijzonder van de afdeling 'Civiel', waar de inzender ook graag zijn dank voor wilde uitspreken.


*Foto's: het nieuwe pad en trappetje bij de Waterlinie (©2021 LOZ)