Zeewolde

Help de bij met bijenvriendelijke tuin

Afgelopen weekeinde telden we massaal bijen in tuin of op het balkon tijdens de Nationale Bijentelling. Zo krijgen we beter zicht hoe het gaat met de bij in de stedelijke omgeving. Help de bij en zorg voor een bijenvriendelijk tuin of groenstrook met bijenplanten in jouw omgeving. Doe mee aan de challenge van deze week: “Help de bij: Leg bijenvriendelijke tuin aan”. Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook

Challenge: Leg een bijenvriendelijke tuin of strook aan
In Nederland leven bijna 360 wilde bijensoorten. Ruim de helft daarvan wordt met uitsterven bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving en dus voor onze voedselvoorziening. Bijen zorgen ook voor de voortplanting van wilde planten en zijn voedsel voor vogels. Bij deze challenge leg jij jouw eigen bijenvriendelijke tuin aan, of bijenrijke groene strook in de buurt. Iedere deelnemer aan de challenge ontvangt een gratis gids met tips voor het aanleggen van een bijenvriendelijke tuin. De gids is ontwikkeld door de Nederlandse Bijenvereniging afdeling Oost Flevoland.

Bijvriendelijke tuin

Impact challenge vorige week 
Flevolanders lieten met de challenge: “Ga Wildplukken: deel jouw wildpluk recept’’ hun kookkunst zien en deelden hun favoriete wildplukrecept. Voedsel oogsten uit de natuur dichtbij voorkomt onnodige transport kilometers. Zij verkleinden hiermee hun Flevolandse voetafdruk.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland    
In april staan de challenges in het teken van ‘duurzaam voedsel’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl    

Advertentie