Zeewolde

Coronacrisis in Week 14

Deze week werd bekend dat maatregelen tot zeker 28 april van kracht blijven. De scholen blijven nog dicht. In de winkels mag met strikte maatregelen nog wel gekocht worden, evenementen zijn helemaal van de baan en er mag beperkt gerecreëerd worden. En er zal streng gehandhaafd gaan worden op het naleven van de maatregelen.

Coronacrisis in Week 14

 Dit heeft uiteraard gevolgen voor evenementen. Hier een aantal evenementen van april die niet doorgaan.

  • De opening van het beweegpark en het free run-parcours
  • Openingsfeest Sluizen Havenkwartier, waarbij de sluizen ook pas vanaf 29 april in gebruik worden genomen.
  • Tulpenroute
  • Kunstveiling voor Alp d’Huzes (verplaatst)
  • Lintjesregen (verdere info zal hier nog over volgen)
  • Koningsdag (wellicht zijn er nog alternatieve activiteiten)

De geplande activiteiten van 4/5 mei zullen ook wijzigen. Meer daarover zal later bekend worden. Ook werd bekend dat de Avondvierdaagse niet door gaat in de eerste week van juni. Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze verplaatst naar een later moment in het jaar. De Zeewolde Endurance gaat ook niet door. In 2021 zal de volgende editie weer zijn.

Op die manier ontstaan er wel nieuwe activiteiten die thuis of in klein gezelschap met afstand van elkaar gedaan kunnen worden. De berenjacht in Zeewolde wordt door kinderen voorzichtig opgepakt. Maar ook ontstaan er stoepkrijt tekeningen. Tweede Paasdag is de quiz LOZ het op! Die door het hele gezin thuis kan worden gedaan. En zo zijn er nog meer online activiteiten die met elkaar gedaan kunnen worden.

Rond 21 april wordt er meer bekend over de maatregelen die er zullen zijn na 28 april.

De oproep is voorlopig, dus ook in de weekenden en met Pasen, om zoveel mogelijk thuis te blijven en wanneer je dan toch naar buiten moet, zoveel mogelijk afstand te houden!

In Zeewolde zijn vele ondernemers nog geopend om een ieder van dienst te kunnen zijn. Ook voor mensen die thuis moeten blijven bieden ze bezorgdiensten. Er worden filmpjes gemaakt om hun producten in huis te brengen. Ook andere ondernemers gaan creatief om met de maatregelen en zo ontstaan er tal van nieuwe initiatieven.

Advertentie