Loading...

Crematorium op Trekkersveld dichterbij
Crematorium op Trekkersveld dichterbij

Ondanks de bezwaren van ondernemers en gemeente rondom de locatie van het crematorium op het bedrijventerrein Trekkersveld mag er een crematorium komen op genoemde locatie in Zeewolde. Raad van State ziet deze bezwaren niet.

Eerder was bij de rechter door Grocon uit Harderwijk al een technisch crematorium afgedwongen.  De uitvaart vindt elders plaats, maar de daadwerkelijke crematie mag dan wel. Echter wilde Grocon complete uitvaarten faciliteren, dus ook met afscheidsdiensten voor  nabestaanden.

Bezwaren als "vrachtverkeer en rouwstoeten zouden elkaar in de weg zitten" en "het niet stil genoeg zijn voor een eerbiedwaardige uitvaartdienst"  kwamen van de tegenstanders.

Raad van State ziet dit anders, ondanks de talloze rapporten en analyses die de tegenstanders hebben aangeboden. Het biedt niet voldoende bewijs dat een crematorium en de overige bedrijfsactiviteiten op Trekkersveld niet naast elkaar plaats kunnen vinden.

De zaak over het pand van Grocon aan de Baardmeesweg als crematorium loopt nog, want ook daar is bezwaar tegen gemaakt . De uitspraak hierover volgt nog.

 
* Door een opmerking van een attente lezer wil de LOZ redactie het volgende verduidelijken over bovenstaande publicatie:
In de procedure voor de komst van een crematorium op het Trekkersveld heeft Raad van State het bezwaar tegen lijkbezorging verworpen.
Eerder was bij de rechter door Grocon uit Harderwijk al een technisch crematorium afgedwongen.
Over het houden van uitvaartdiensten heeft Raad van State nog geen uitspraken gedaan.
Pas na deze uitspraak zal bekend zijn of Zeewolde een volwaardig crematorium kan huisvesten.