Cycle for hope in Zeewolde

Cycle for hope in Zeewolde

Na al 200 kilometer te hebben afgelegd deden de wielrenners van Cycle for hope donderdagavond Zeewolde aan. De deelnemende teams, die gestart zijn in Dordrecht, werken een route van zo’n 1.200 kilometer af door heel Nederland.

De teams bestaan uit twaalf renners, van wie er doorgaans vier tegelijkertijd op de fiets zitten. Hun teamgenoten verplaatsen zich in campers, waarin ook door de renners wordt overnacht. Op deze wijze wordt onderweg de bevoorrading en de aflossing geregeld. Met een tracking systeem houden zij de vorderingen van de wielrenners in de gaten.

Zo staan de aflossers dan ook op tijd en op de juiste plaats klaar. De tocht gaat na Zeewolde via Urk verder naar Sneek. Uiteindelijk zullen de deelnemers op 19 september weer in Dordrecht finishen.

Jaarlijks

Deze tocht is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, georganiseerd door Cycle for Hope. De route voert door heel Nederland. De renners halen met deze sponsortocht geld op voor een aantal goede doelen, zoals inloophuizen in Dordrecht en Vlissingen, hulp voor mensen die uit de prostitutie willen stappen, kleinschalige woongemeenschappen, zelfhulpgroepen en het bieden van de mogelijkheid om werkervaring op te doen.

Dat de route nu door Zeewolde voerde, is een gevolg van de afsluiting voor fietsers van de Afsluitdijk.

Tochten

Cycle for Hope organiseert meer van dit soort tochten. Tegelijk met deze tocht is er ook een tocht van 200 kilometer door Zeeland. Verder waren er dit jaar bijvoorbeeld al een 24-uurs team trial race, een 24-uurs team trial MTB en een 8-uurs MTB Challenge. Gemiddeld leveren deze activiteiten jaarlijks ongeveer € 400.000,- op. Alles is voor het goede doel. (foto's: Ruud van Velzen)

Advertentie