Gemeenteraad kritisch op bouwplannen woontoren

De plek waar de woontoren moet komen

Veel partijen hebben gisteren tijdens de commissievergadering kritisch gereageerd op de plannen voor een woontoren aan Strandweg 11 in Zeewolde. Raadsleden maken zich zorgen omdat het geplande complex bijna 6 meter hoger wordt dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan.

De woontoren van vijf verdiepingen moet in de plaats komen van het vervallen Café ‘t Haventje, aan de rand van het centrum. Volgens de projectontwikkelaar moet het gebouw zo hoog worden omdat het anders niet rendabel is. Een groep omwonenden liet eerder al weten tegen de plannen te zijn.

Zij vinden het gebouw te hoog en maken zich ook na aanpassingen aan het ontwerp zorgen om de privacy en de schaduw van het complex.

Omdat de woontoren hoger wordt dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan moet het college van Zeewolde toestemming geven. De gemeenteraad heeft eerder met een motie afgedwongen zich ook uit te mogen uitspreken over de plannen, nadat omwonenden een petitie hadden ingediend tegen de woontoren. Het advies dat de gemeenteraad op 30 september zal geven is niet bindend, maar moet volgens de motie zwaar wegen in het besluit van het college. Het college heeft eerder al aangegeven positief tegenover de plannen te staan.

Negatief advies
Een groot deel gemeenteraad maakt zich zorgen over de hoogte van de woontoren. Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie gaven daarom gisteren al aan een negatief advies te zullen geven over de plannen, waardoor er nu al bijna een meerderheid van de raad tegen is. CDA, BurgerBelang, D66 en Zeewolde Liberaal twijfelen nog. De VVD en PvdA/GroenLinks zijn wel positief over de plannen. 

Advertentie