Loading...

Winnie Prins, dag van de mantelzorg
Dag van de mantelzorg

10 november is de dag van de mantelzorg. In Zeewolde zetten we op deze dag de mantelzorgers graag een keer extra in het zonnetje.

Mantelzorgers zijn heel belangrijk in onze samenleving. Zij zijn de vaak onzichtbare krachten die mensen met een zorg- of hulpvraag ondersteunen. Mantelzorgers doen bijvoorbeeld de boodschappen, regelen de administratie, gaan met iemand naar ziekenhuis of arts. Kortom, zij zorgen voor een ander op de uren dat de professionele zorg er net is... Mantelzorgers staan vaak dag-en-nacht klaar voor de ander!

Dat is onbetaalbaar, dat is goud waard. Daarom hebben we ook dit jaar aandacht voor de mantelzorgers op de dag van de mantelzorg. Onze mantelzorgconsulent heeft, samen met de andere welzijnswerkers en met de gemeente, voor een kleine verrassing gezorgd.

Deze verrassing is op dinsdag 10 november bij 170 mantelverzorgers in Zeewolde bezorgd door de medewerkers van welzijn en door wethouder Winnie Prins.

De verrassing bestaat uit een pakket met heerlijke streekproducten, samengesteld door Fruithal Smits, aangevuld met een mooi gedicht, informatie vanuit Welzijn Zeewolde en een flyer (en waxinelichtje) over de lichtjesactie in november/ december. Weliswaar is het een klein gebaar, tegenover de enorme inzet van de mantelzorgers maar zoals wethouder Winnie Prins zegt: “Het is vanuit ons hart gegeven en met een groot DANK JE WEL!”.


*Foto: Winnie Prins met verrassingspakket