Zeewolde

Dagje Uit met Philadelphia Zeewolde valt in de smaak

Op zaterdag 21 januari organiseerden de leden van Lionsclub Zeewolde het jaarlijkse Dagje Uit voor de bewoners van zorglocatie Philadelphia Zeewolde. Het Dagje Uit is het oudste in stand gehouden goededoelenproject van deze Lionsclub, waarvan de eerste editie teruggaat naar de jaren ’90 van de vorige eeuw.

“Het Dagje Uit valt niet in de categorie van de door de Lions georganiseerde geldgenererende evenementen, maar bij dit project steken wij, op ideële basis, de handen uit naar onze mede-gemeentebewoners met ernstige meervoudige beperkingen”, zegt organisator en Lion Jan Dommerholt. “Op deze alternatieve wijze wordt invulling gegeven aan onze visie ‘Lions helpen!”

Dagje Uit met Philadelphia Zeewolde valt in de smaak

Op die zaterdagochtend vertrok een karavaan Lions auto’s met bewoners van zorglocatie Philadelphia naar het Hans en Grietje Pannenkoekenhuis alwaar ze uitbundig werden verwelkomd door het duo 1-2 Hupsakee van Caroline en Vera, technisch ondersteund door Hans. Appeltaart, pannenkoek en een ijsje na stonden op het menu en dat liet eenieder zich goed smaken. Maar het hoogtepunt was toch de voorstelling van 1-2 Hupsakee, met speciale gastoptredens van enkele bewoners van Philadelphia en de inbreng van het zorgpersoneel met een heuse Kabouter Plopshow. Een spetterende polonaise sloot het Dagje Uit op grandioze wijze af. De speech van bewoner Jan waarin hij met name 1-2 Hupsakee bedankte en niet vergat om ook het bedienend personeel van Hans en Grietje een pluim te geven voor de goede zorg, maakte grote indruk.

Het Dagje Uit kan bijgeschreven worden als een succesvol vervolg in de lange reeks van ‘Dagjes’. Staf en bewoners van Philadelphia Zeewolde, maar ook de Lions kijken nu al uit naar volgend jaar.

Advertentie