Zeewolde

De eikenprocessierups is in Zeewolde gesignaleerd

De eikenprocessierups is weer volop aanwezig in Zeewolde. Binnenkort gaat een daarin gespecialiseerd bedrijf alle eiken controleren en aansluitend de rupsen wegzuigen. Tot die tijd zal de gemeente de eiken waarvan bekend is dat daarin eikenprocessierups aanwezig is voorzien van een rood-wit lintje met daarop de tekst “Eikenprocessierups”.

Lintje eikenprocessierups

Houd afstand van deze bomen
Zie je zo’n lintje, houd dan afstand van deze bomen. De haartjes van de rups kunnen namelijk irritatie van huid, ogen of luchtwegen geven. We kunnen helaas niet precies aangeven wat een veilig afstand is. Wij raden je wel aan om niet te blijven staan of hangen onder zo’n boom. Houd bij voorkeur honden aan de lijn en voorkom dat deze gaan lopen of snuffelen  in de buurt van de boom. 

Melden bij het publiekscentrum
Heb je het vermoeden dat eikenprocessierupsen aanwezig zijn in een eik die geen lintje heeft, dan kun je dat melden bij het publiekscentrum van de gemeente (036-5229522 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Advertentie