Zeewolde

DE-puntenactie bij Voedselbank Zeewolde weer van start

Het is inmiddels traditie: voor het 9e jaar op rij verzamelt de Voedselbank Zeewolde in de hele maand december weer Douwe Egberts waardepunten. De gemakkelijk te herkennen inzameldozen staan dit jaar in de Bibliotheek, de Oude Bieb en de Basisz.

De koffiebrander verhoogt het aantal punten met 20% en zet deze vervolgens om in pakken koffie. Vorig jaar werden er in Zeewolde maar liefst  345.000 punten ingeleverd, goed voor 730 pakken koffie.  Deze koffie gaan ook echt naar de klanten van de Voedselbank in Zeewolde.

DE-puntenactie bij Voedselbank Zeewolde weer van start

Niet voor iedereen is ‘even een bakkie’ doen vanzelfsprekend. Voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank is koffie vaak een luxe artikel. Het is relatief duur, is lang houdbaar en wordt daarom bijna nooit ‘afgeschreven’ en dus weggegeven. Het zit dan ook maar zo nu en dan in de voedselpakketten. Een pak koffie is een klein gebaar, maar het wordt wel buitengewoon gewaardeerd. De Voedselbank hoopt dat ook dit jaar weer zoveel mogelijk mensen hun DE waardepunten uit de keukenlade of de kast halen en in de inzameldozen doen.

Advertentie