Zeewolde

De veelzijdigheid van natuurfotografie

Op zondagmiddag 4 augustus a.s. organiseert IVN Zeewolde een presentatie voor mensen die willen starten of al bezig zijn met natuurfotografie. De bijeenkomst wordt verzorgd door de ervaren natuurfotograaf Hans Lodewijk en vindt plaats in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 te Zeewolde; aanvang 14.00 uur. De presentatie is gratis voor leden van IVN Zeewolde en voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van lid van IVN Zeewolde; niet leden betalen € 5,00.

Tijdens de bijeenkomst staat de veelzijdige natuurfotografie centraal. Daarbij zijn kennis en ervaring belangrijke voorwaarden voor de kwaliteit van natuurfotografie. Uitgangspunt is ‘zonder licht geen fotografie’. Tijdens de presentatie zullen we onze aandacht eerst richten op een aantal specifieke aspecten van licht en belichting. In het bijzonder gaan we in op toepassingen in de natuurfotografie. Indien de tijd het toe laat zal nog kort ingegaan worden op zaken als compositie, lensgebruik en nabewerking buiten de camera.

Hans Lodewijk heeft een 40-jarige ervaring als professioneel fotograaf en wil graag zijn kennis met u delen.
In zijn drukke leven als grafisch ontwerper en fotograaf heeft hij vele jaren gewerkt aan opdrachten van bedrijven en wetenschappelijke instellingen. Nu wijdt hij zich als gepensioneerd fotograaf volledig aan 'vrij' fotowerk en dan vooral de natuurfotografie in velerlei vormen. Eenmaal gepensioneerd en gevestigd in Zeewolde werd hij meteen lid van het IVN omdat daar veel lokale kennis over de natuur was te verkrijgen.

In de afgelopen jaren heeft hij veel foto's gemaakt van talrijke onderwerpen: landschappen, planten, vlinders, libellen, vogels en ook veel grote en kleine dieren in de omgeving van Zeewolde. Inmiddels geeft hij hier fotocursussen en heeft de natuurfotografie werkgroep binnen het IVN Zeewolde onder zijn hoede.

Belangstelling voor natuurfotografie? U wilt graag uw foto´s verbeteren? U wilt kennis maken met de vele facetten van natuurfotografie? U wilt meer uit uw camera halen? U bent van harte welkom bij deze interactieve lezing op zondagmiddag 4 augustus a.s.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hans Lodewijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

*Foto: Kleine Vuurvlinder, Hans Lodewijk

Advertentie