Zeewolde

De Winkeltjes doneert aan twee goede doelen

Tijdens de verkiezing Centrumondernemer van het Jaar werd Sylvia Bergsma van de Winkeltjes verkozen tot Centrumondernemer van het jaar 2020. Een vast onderdeel van deze prijs is een cheque van 500 euro die ze heeft ontvangen van Zeewolde Zakelijk. Als winnaar mag ze deze prijs beschikbaar stellen aan een goed doel. De initiatiefneemster van De Winkeltjes in Het Ravelijn heeft haar keuze laten vallen op de Stichting Pieten on Tour en Stichting Amuria.

Tijdens een barbecue op zondag 12 juli overhandigde Sylvia een waardecheque van 250 euro aan vrijwilligers van de beide organisaties. Pieten on Tour is er voor kinderen in Zeewolde, maar ook daarbuiten, die onder de armoedegrens opgroeien. “Deze bijdrage helpt ons om deze kinderen tóch een onvergetelijk Sinterklaasfeest te kunnen geven”, aldus een van de enthousiaste vrijwilligers.

De Winkeltjes doneert aan twee goede doelen

De in Zeewolde gevestigde Stichting Amuria ontving eveneens een waardecheque van 250 euro. Sylvia heeft veel bewondering voor het werk van deze stichting. Stichting Amuria heeft als doel om de mensen in het gebied Amuria in Oeganda helpen in hun armoede en tegenslag door middel van ondersteuningsprojecten waarmee zij zelf hun leefomstandigheden kunnen verbeteren. De donatie van Sylvia Bergsma gaat naar een van deze projecten. “Het geld is hard nodig om hulp te bieden aan mensen in hun kwalijke omstandigheden. We werken hard aan het bereiken van zoveel mogelijk mensen. We al honderden mensen en gezinnen kunnen ondersteunen!”, zo laat de stichting weten.

De verkiezing “Centrumondernemer van het jaar” werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ), als onderdeel van de verkiezing ”Ondernemer van het Jaar” welke de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) jaarlijks organiseert. Zeewolde Zakelijk is een van de hoofdsponsoren van deze verkiezing en stelt jaarlijks deze prijs beschikbaar.

Foto: Hanneke Barendregt

Advertentie