Loading...

Deelnemers gezocht voor de 16e  Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde op 1 januari 2019
Deelnemers gezocht voor de 16e Rotary Nieuwjaarsduik
Rotaryclub Zeewolde verzorgt dinsdag 1 januari 2019 om 14.00 uur vanaf het strand nabij Kaap Flevo de zestiende editie van de Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom en is er op het strand reeds van alles te beleven.
Ook de editie 2019 kent allerlei verrassende ingrediënten: duikers in stoere, fraaie en knotsgekke uitrusting en de gezamenlijke warming-up onder leiding van Body Plan Sport. De populaire Swinging Dixieband uit Den Haag zal de bezoekers in sneeuwpoppenuitrusting weer opzwepen met haar muzikaliteit en enthousiasme. Verder zijn er vanzelfsprekend chocolademelk, erwtensoep en glühwein, het is tenslotte nog kerstvakantie! Burgemeester Gerrit Jan Gorter geeft net als voorgaande jaren het startsein voor de duik. De Nieuwjaarsduik en de aansluitende NieuwjaarsBeachBorrel mag niemand missen.
De duik in het Wolderwijd, die voor het eerst werd gehouden op 1 januari 2004, is wijd en zijd bekend en landelijk een van de grootste in binnenwater. Met het toenemen van de populariteit en naamsbekendheid van dit evenement neemt ook het aantal helden en heldinnen dat deelneemt aan de Nieuwjaarsduik toe. Er zijn diverse categorieën: junioren, senioren, de snelste en ook de meest originele held(in).
Daarnaast wordt al voor de tiende keer de BeachBabe van Zeewolde gekozen. Daarbij is het ludieke element heel belangrijk, het betreft hier geen ‘missverkiezing’. Uiteraard zijn er voor alle winnaars mooie prijzen!
Deelnemen aan de Nieuwjaarsduik is mogelijk voor het bedrag van € 4,-.
Naast het koude spektakel vraagt Rotaryclub Zeewolde aandacht voor drie goede doelen: Toon Hermans Huis Zeewolde (een inloophuis voor kankerpatiënten en hun verwanten), Jongeren in Beeld (het project van Martine Kruider, Corine Kroon en Truus Visser) en de Ombir Foundation (die een weeshuis in Nepal in stand houdt). Voor deze doelen wordt een grote loterij gehouden. Hierbij zijn aantrekkelijke prijzen te winnen. De eerste prijs bedraagt bijvoorbeeld € 250,-, de tweede € 150,- en de derde € 100,-. Verder zijn er vele kleinere prijzen, die beschikbaar worden gesteld door tal van sponsors. Leden van de Rotaryclub Zeewolde staan de komende tijd op diverse plaatsen met hun loten. Ook zijn de Rotarians aanwezig op de kerstmarkt van vrijdag 21 december a.s.

Voor meer informatie: www.nieuwjaarsduikzeewolde.nl. Zie ook de Facebookpagina ‘Nieuwjaarsduik Rotary Zeewolde’!