Zeewolde

Dichterbij Joris Linssen & Caramba kun je niet komen!

Net voor het ingaan van de nieuwe avond-lockdown, kon Zeewolde zaterdagavond jl. nog even volop genieten van het meeslepende theaterconcert van Joris Linssen en zijn muzikale vrienden.

Joris Linssen kennen we vooral van zijn televisiewerk (o.a. Hello Goodbye), dus dat hij tekstueel in staat is om een emotionele snaar te raken, wisten we al. Maar dat hij samen met zijn Caramba’s ook muzikaal de weg naar onze harten moeiteloos weet te vinden, was voor velen verrassend nieuw. De oprechtheid, vriendschap en energie die de bandleden uitstralen, was voelbaar vanaf het eerste moment. Kwam hun inspiratie eerder vooral uit Mexico, deze keer zochten ze het (noodgedwongen door corona) dichter bij huis.

Dichterbij Joris Linssen & Caramba kun je niet komen!

En met succes… want hun bewerkte liedjes van Nederlandse streekartiesten sloegen in als een bom. De niet te missen, heerlijke en pittige Carambasaus zorgde ervoor dat het publiek grote en kleine zorgen opzij kon zetten. Een aanstekelijke vrolijkheid deinde door de zaal. Een zaal die door Joris actief bij de voorstelling werd betrokken. Het kwam zover dat de Flevolandse klassieker ‘Wij zijn de jongens uit de polder’ door iedereen werd meegezongen onder begeleiding van de band. ‘Dichterbij’, de titel van de show, bleef in woord en muziek het thema van de avond; afwisselend ontroerend en uitbundig.

Een boodschap van hoop, luchtig verpakt in de mooiste teksten, zoals bijvoorbeeld de prachtige versie van het lied van de Groningse Ede Staal (1941-1986): ‘Het is nog nooit zo donker geweest, of het wordt altijd wel weer licht’. Dat geldt ook voor de theaters en bioscopen, die hun deuren nu weer moeten sluiten. Het wordt weer licht! Deze avond werd georganiseerd door de stichting Zeewolde LIVE en mede mogelijk gemaakt door Sjaardema Uitvaartzorg, Flevo Finance Regiobank en een team van enthousiaste vrijwilligers. Al zin in een volgend avondje theater in Zeewolde? Kijk op www.zeewoldelive.nl voor o.a. de voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend op 28, 29 en 30 januari 2022.

Advertentie