Zeewolde

Documentaire voor giro 555 | Getrouwd met Jezus

Stichting De Verbeelding organiseert in de week van Werelddorpdag een goede doelen actie. Er zijn diverse activiteiten, waarvan de opbrengst naar giro 555 gaat. Op donderdagavond 21 april wordt de documentaire ‘Getrouwd met Jezus’ vertoond.

De makers, Anne Mulders en Pien Veenink, maakte deze documentaire voor hun studie Journalistiek. Door 2Doc werden Anne en Pien uitgeroepen tot Makers van Morgen.

Intreden in het klooster, om een roeping van God te beantwoorden. Rust en stilte vinden in een wereld vol lawaai. De documentaire Getrouwd met Jezus vertelt het verhaal van zuster Theresa Anne (36), die sinds haar achttiende leeft als non in het klooster. De film biedt een bijzondere inkijk in haar leven in het Sint Rosa van Lima klooster in Sittard: een leven dat zich niet enkel schuilhoudt achter muren van steen.

Documentaire voor giro 555 | Getrouwd met Jezus

De makers, Anne Mulders (25) en Pien Veenink (22), maakte deze documentaire voor hun studie Journalistiek, die zij net beiden hebben afgerond. Door 2Doc (NPO 2) werden Anne en Pien uitgeroepen tot Makers van Morgen. Getrouwd met Jezus ontving in 2021 een nominatie voor ‘best student film’ van het International Christian Film Festival in Florida.

Tickets om de documentaire in de Verbeelding te bekijken, zijn online verkrijgbaar via de website van De Verbeelding. Andere activiteiten die in het kader van de goede doelen actie georganiseerd worden zijn Grenzeloos ontmoeten met de voorstelling ‘Het Achterhuis’, op woensdagochtend 20 april en het benefietconcert met Maya Fridman op zondagavond 24 april. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar.
Een kaart kopen, niet komen maar wel giro 555 daarmee steunen is uiteraard prima. Reserveringen altijd online via de website van De Verbeelding. Deze prachtige culturele ontmoeting wil je uiteraard bijwonen.

Wanneer: 21 april van 20.00 – 21.30 uur
Deuren open: 19.45 uur
Locatie: Paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Kosten: € 12,50 inclusief koffie/thee, opbrengst gaat naar giro 555

Meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl

Advertentie