Zeewolde

Rotaryclub zoekt donateurs voor 'landmark tulp'

De Rotaryclub in Zeewolde gaat na twee jaar weer donateurs en fondsen werven om een zogenoemde 'landmark tulp' te realiseren. De rotaryclub wil een 15 meter hoog beeld van een tulp op het tulpeiland plaatsen. Het beeld is een cadeau aan Zeewolde om het 25-jarig bestaan van de Rotary in het dorp te vieren.

Het plan voor de tulp dateert uit 2017 maar de fondsenwerving is door de coronapandemie stil komen te liggen. "Wij vonden het niet gepast om bij het bedrijfsleven aan te kloppen", vertelt Wim van den Noort van de Rotaryclub. Nu wil de club opnieuw kijken of het mogelijk is om geld voor het beeld op te halen. "Het is een project van de lange adem."

Rotaryclub zoekt donateurs voor 'landmark tulp'

Voor de coronacrisis had de Rotaryclub de helft van het benodigde geld al binnen, maar sindsdien is de kostprijs van bouwmaterialen gestegen. Daardoor vallen de kosten hoger uit dan eerder was begroot. Een ingenieursbureau heeft opnieuw berekend hoeveel geld er nu nodig is voor de tulp. Volgens Van den Noort komt dat bedrag nu uit op zo'n 70.000 à 80.000 euro. Hij gaat er vanuit dat dit bedrag bij elkaar komt en hoopt dat de tulp volgend jaar gebouwd kan worden.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie