Loading...

Zeewolde vlag Halfstok (2019-LOZ)
Dodenherdenking in Zeewolde

Alle activiteiten voor 4 en 5 mei zijn dit jaar afgelast door de coronacrisis. In Zeewolde zal, net als overal in Nederland, geen Dodenherdenking worden georganiseerd. Dus geen stille tocht en geen bijeenkomst op de begraafplaats. Toch willen we met elkaar stil staan bij de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard wordt iedereen in Nederland gevraagd 2 minuten stil te zijn op 4 mei om 20.00 uur. Op televisie en via verschillende digitale kanalen is de plechtigheid op de Dam in Amsterdam te zien.

Thuis herdenken

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58,30 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur.
Het Nationaal Comité omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle blazers van Nederland op het Taptoe-signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis het eerste couplet mee te zingen. Meer informatie vindt u op www.4en5mei.nl

Toespraak burgemeester Gorter

Zo rond 20.30 uur wordt de toespraak van burgemeester Gerrit Jan Gorter uitgezonden. U kunt deze toespraak zien en beluisteren via het Facebookaccount van de gemeente Zeewolde en de website van de Lokale Omroep Zeewolde.

Edambusters

Elk jaar bij Dodenherdenking vliegen de Edambusters in formatie over de verschillende herdenkingsmonumenten. Dit jaar vliegen de Edambusters over de dorpskern, zodat u de formatie vanuit uw tuin of vanaf het balkon kunt zien.

Nederlandse vlag hele dag halfstok

Dit jaar wordt gevraagd of iedereen de vlag de hele dag halfstok wil hangen. Dus van zonsopgang tot zonsondergang. Dit wijkt af van de algemene vlaginstructie (van 18.00 uur tot zonsondergang).

*Foto: Vlag halfstok tijdens herdenking 2019, ©)LOZ